Barth Groep > Referenties > Barth Groep neemt strategisch belang in Pliant en Bolhuis Automatisering

Barth Groep neemt strategisch belang in Pliant en Bolhuis Automatisering

Barth verzorgt klantspecifieke oplossingen op het gebied van machines, machinebesturingen en industriële automatisering en stelt deze wereldwijd in bedrijf. Zowel Bolhuis Automatisering als Pliant zijn gespecialiseerd in automatiseringsoplossingen voor industriële toepassingen. Door de krachten te bundelen met deze twee partijen kan Barth Groep haar klanten nog beter ontzorgen.

Bolhuis Automatisering: continuïteit zeker stellen

De Barth Groep nam eerder al een meerderheidsbelang in Bolhuis Automatisering B.V. in Geldermalsen. Wim Bolhuis: “Gezien mijn leeftijd is het van belang de continuïteit van Bolhuis Automatisering te waarborgen. We zijn erg blij met de rol die Barth Groep gaat spelen in de voortzetting en de groei van ons bedrijf. We kijken uit naar een mooie verdere samenwerking.”

Het DNA en de dienstverlening van Barth en Bolhuis sluiten mooi op elkaar aan. De samenwerking zorgt daarnaast voor een spreiding van klanten en een verbreding van de marktsegmenten waarin zij actief zijn: versteviging van de positie binnen de foodsector (brood en banketbakkerij), logistieke distributie en een uitbreiding op het gebied van waterbehandelingssystemen. Barth en Bolhuis zullen met dezelfde kwaliteit en klantgerichtheid blijven werken aan duurzame relaties.

Pliant: van softwareleverancier naar allround system integrator

“In 10 jaar heeft Pliant zich succesvol ontwikkeld van softwareleverancier naar system integrator, gespecialiseerd in hightech 2D en 3D vision oplossingen. Dit heeft geresulteerd in een groei van marktsegmenten, klanten en producten. Hier mogen we trots op zijn. Met het behalen van deze resultaten zijn we beland in een volgende fase van het bedrijf waarin we ons gaan focussen op professionalisering en groei. Om dit te realiseren gaan wij graag een strategische samenwerking aan met de Barth Groep. In de Barth Groep hebben we partner gevonden die ons kan aanvullen.” vertelt Alex Heurkens, één van de oprichters van Pliant.

Ook de Barth Groep is blij met deze samenwerking. Henk Verschoor, directeur machinebouw & industriële automatisering binnen de Barth Groep: “Met Pliant halen we hoogwaardige technologie aan boord waardoor we in staat zijn om unieke oplossingen te creëren op het gebied van vision en objectherkenning. Dit vormt een mooie aanvulling op onze machinebouw activiteiten. Ook verstevigt het onze positie in de sectoren marine & offshore, logistieke distributie en tuinbouw.”

Samen verder bouwen op het bestaande fundament

“Samen zijn we een sterke combinatie op de markt van industriële automatisering. Door de compleetheid van diensten kunnen we onze opdrachtgevers nog beter adviseren en ontzorgen,” aldus Arie Barth, één van de directeur-eigenaren van de Barth Groep.

Henk Verschoor vult aan: “We kunnen nu een antwoord bieden op vragen van klanten waar we voorheen geen oplossing voor hadden. Door samen te werken kunnen we onze opdrachtgevers een brede geïntegreerde oplossing bieden. We hebben de eerste gezamenlijke activiteiten inmiddels achter de rug, dat smaakt naar meer. Ik kijk uit naar een langdurige en productieve samenwerking met deze mooie partijen“.

"Vragen naar aanleiding van dit bericht?"

Henk Verschoor, Directeur Machinebouw & Industriële Automatisering

Recente nieuwsberichten