Barth Groep > Referenties > Overname Next Schoorsteensystemen

Overname Next Schoorsteensystemen

Samen met BMN De Klerk uit Hardinxveld-Giessendam heeft Barth Installatietechniek het bestaande Next Schoorsteensystemen overgenomen. Door bundeling van krachten willen beide bedrijven het schoorsteenbedrijf nieuw leven inblazen en het laten uitgroeien tot een innovatieve speler voor prefab schoorsteensystemen. Dit voor zowel de nieuwbouw- als voor de renovatiemarkt.

Niet alleen gaan zij Next Schoorsteensystemen nieuw leven inblazen, ook is het een mooie aanvulling op hun bedrijfsactiviteiten. Waar BMN de Klerk werkt aan onderhoud en verduurzaming van vastgoed en deze tak met schoorsteensystemen een welkome aanvulling is, zorgt Barth Installatietechniek voor installatie, service en onderhoud van technische installaties.

Onderzoeken van nieuwe mogelijkheden

Next Schoorsteensystemen, gevestigd in ’s-Gravendeel, maakt prefab schoorstenen en is een waardevolle toeleverancier voor de bouw, met name voor de renovatiemarkt. Met lichtgewicht schoorstenen die gemakkelijk op de daken te plaatsen zijn. In dit product zien zowel Arie Barth van Barth Installatietechniek als Peter Huizer van BMN De Klerk kansen voor de toekomst van hun branche.

Gezamenlijk willen we mogelijkheden onderzoeken om waterpompen te plaatsen in de schoorsteensystemen. Een oplossing die de geluidsoverlast van de warmtepomp vermindert en het visuele plaatje aantrekkelijk houdt. De warmtepomp wordt namelijk “verstopt” in de schoorsteen en niet opzichtelijk op de gevel gemonteerd.

Aanstelling nieuwe directeur

In het licht van de recente ontwikkelingen is André Mosterdijk aangesteld als directeur. André: Ik ben erg enthousiast over de mogelijkheden die ontstaan door deze overname. In het contact met de klant verandert er verder niets. Dezelfde mensen met dezelfde servicegerichtheid blijven voor ze klaarstaan. We doen er alles aan om de overname zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. Daarnaast is meteen de kans aangegrepen om de website geheel te vernieuwen. Zo biedt Next Schoorsteensystemen hun klanten een website waarbij gebruiksgemak op nummer één staat en informatie over alle producten gemakkelijk te vinden is. Ik kijk enorm uit naar de toekomst van Next Schoorsteensystemen”.

De combinatie en samenwerking van kennis en ervaring van alle partijen gaat ervoor zorgen dat Next Schoorsteensystemen naar een hoger niveau wordt getild.

"Vragen naar aanleiding van dit bericht?"

Arie Barth, Algemeen directeur

Recente nieuwsberichten